Loading...

De omgeving van Vakantievilla “Aventurero”

Het oude boerendorpje Los Romanes (1,5 km.) heeft al zijn charme en lieflijkheid behouden. U vindt hier een antieke olijfoliefabriek met oude gebruiksvoorwerpen, twee bedevaart kapelletjes: van de heilige Milagrosa en die van de Moeder der Smarten. In Los Romanes en het dorpje La Viñuela (5 km.) zijn er meerdere supermarkten en restaurants te vinden. Dichtbij Vakantievilla “Aventurero”, op loopafstand, vindt u een Hindoestaans restaurant (1 km.).

Ook het dorpje Alcaucin (14 km.) is zeker de moeite van een bezoekje waard. Het is alsof de tijd in dit dorpje heeft stilgestaan. De authentieke oude huisjes kleven aan een steile bergwand. De nauwe straatjes komen uit op een zonnig dorpspleintje, waar de dorpsbewoners nog steeds water halen uit een heldere waterbron. Het pleintje is ook voorzien van gezellige terrasjes en restaurantjes.

Het stadje Velez-Malaga (15 km.) is een typisch Andalusisch stadje, met nauwe straatjes, steegjes en pleintjes en een mooie promenade met eeuwenoude platanenbomen en grote fonteinen. Er zijn vele kleine winkeltjes in de stad. Net buiten het stadje zijn grote supermarkten, voorzien van een enorm assortiment, goed met de auto te bereiken.

Aan de kust vindt u Torre del Mar (17 km.) met ontelbare terrasjes en restaurants en een bruisend uitgaansleven. De boulevard van Torre del Mar wordt opgesierd door een weelderig park van wel 4,5 km lang. Op het strand van Torre del Mar vindt u de lekkerste visrestaurantjes, met de vis van de dag vers vanuit zee op een authentieke wijze voor u klaar gemaakt op het strand.

Wij raden u aan de kustroute naar het middeleeuwse vissersplaatsje Nerja (41 km.) te volgen; het mooiste dorpje aan de kust! Het centrum van Nerja is autovrij; u kunt de auto kwijt in een parkeergarage. Vanuit de parkeergarage is de boulevard gemakkelijk te bereiken. De boulevard wordt “het Balkon van Europa” genoemd omdat zij als een balkon op ’t water de zee inloopt, met fantastische uitzichten.Tevens vindt u in dit dorp “de bekende grotten van Nerja” die u kunt bezoeken. Ook worden de grotten gebruikt voor theatervoorstellingen. Meerdere bekende musicals en festivals zijn hierin gehouden. Klik voor meer informatie hier

Een bezoek aan de stad Granada is een hoogtepunt in de culturele uitstapjes. De stad is wereldberoemd om haar Alhambra Paleis en haar prachtige watertuinen. U zult ogen te kort komen. Granada is slechts 120 km. van uw Vakantievilla Aventurero verwijderd. Klik voor meer informatie hier

Ook de Sierra Nevada, een gebergte van wel 3485 meter hoog, is met de auto in ca. twee uur te bereiken. U vindt hier een Olympisch skigebied dat van november tot mei geopend is. Reserveer tijdig uw ski’s of snowboards ! In de zomer kunt u er avontuurlijke bergwandelingen maken. Onderweg wandelt u langs witte Moorse dorpjes. Met helder weer kunt u zelfs de kust van Marokko zien liggen. Klik voor meer informatie hier

Malaga (51 km.) is een stad van formaat met een internationale zee- en luchthaven. Malaga is een uitgelezen winkelstad met vele moderne gebouwen, de mooiste modezaken en boetieks die niet onder doen voor die van andere grote steden.